Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NTM inför plus-modell på fem sajter

Publicerad: 3 November 2014, 11:39

Från och med i morgon måste frekventa läsare av fem NTM-sajter logga in sig. Samtidigt inför sajterna också en Plus-modell där innehåll bara går att läsa för de som betalar.


I morgon, tisdag inför NT, Corren, Västerviks-Tidningen, Folkbladet och Motala & Vadstena Tidning en ny modell för hur besökarna på sajterna ska kunna ta del av innehållet.

Nyhetsinnehållet kommer även fortsättningsvis att vara gratis men efter ett visst antal klick kommer det att krävas att besökaren skapar ett konto och loggar in sig.

Dessutom kommer det från och med i morgon att finns Plus-märkt material på sajten. För att få tillgång till det krävs att man är prenumerant, antingen på papperstidningen eller digital.

Plus-materialet kommer att vara fördjupningar och nyttigheter där vi tar vår journalistik ett steg vidare, säger NT:s publisher Anders Nilsson.

Det kan till exempel handla om att det i dagarna är 25 år sedan IFK Norrköping tog guld i allsvenskan. Då skulle Det gör guldlaget i dag kunna vara ett Plus-material.

Plus-materialet är gjort för att publiceras digitalt men kan också publiceras i papperstidningen.

NTM-koncernens två tidningar i Norrbotten, NSD och Norrbottens-Kuriren, lanserade sin betalmodell i början av 2014. Från början var det mesta av innehållet vikt för de betalande läsarna men nu är nivån omkring 50/50.

Varför valde ni inte den?

Den modellen fungerar nog på sitt sätt. Men vi vill testa den här, säger Anders Nilsson.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.