Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

NTM i universitetssamarbete

Publicerad: 23 november 2018, 08:12

Peter Nilsson, programansvarig för HR-programmet vid Linköpings universitet, och Karin Wetterstrand, HR-chef NTM.

Mediekoncernen NTM utvecklar samarbetet med Linköpings universitet och blir partner till masterprogrammet i HR.


Ämnen i artikeln:

NTM

Samarbetet mellan NTM och programmet i Human Resources, tidigare personal och arbetsvetenskap, vid Linköpings universitet har pågått i flera år men intensifieras nu. Från och med hösten 2019 och i tre år framåt kommer masterprogrammet att arbeta med en samverkande partnerorganisation där sex arbetsgivare i Östergötland ingår, däribland NTM. Under perioden ska arbetsgivarna ge studenterna riktiga HR-utmaningar som de ska ta fram forskningsbaserade lösningsförslag till.

”NTM bedriver ett strategiskt, ledningsnära och förändringsinriktat HR-arbete, och det är det vi söker för att förbereda våra studenter för arbetslivet. Och eftersom digitaliseringen i arbetslivet är viktig för vår utbildning ger NTM:s stora digitaliseringsarbete oss en enorm läromöjlighet”, säger Peter Nilsson i en kommentar.

NTM å sin sida ser att man kan dra nytta av samarbetet på sin personalavdelning.

”Genom partnerskapet till det nya masterprogrammet ser vi stora möjligheter att ytterligare kunna höja nivån på HR-avdelningens eget strategiska utvecklingsarbete”, säger NTM:s HR-chef Karin Wetterstrand.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NTM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News