Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NT skilde papper från webb i höstas – trafiken ökade

Publicerad: 26 Januari 2010, 12:59

Anders Nilsson, publisher på Norrköpings Tidningar, välkomnar DN:s beslut att publicera färre pappersartiklar på nätet. -    Det är rätt väg att gå. Vi slutade i september och trafiken har ökat, säger han.


Ämnen i artikeln:

Norrköpings TidningarDN.se

I förra veckan kunde Medievärlden avslöja att dn.se planerar att endast publicera tre nyhetsartiklar om dagen från pappret.

Norrköpings Tidningar har gått ännu längre. 29 september slutade man i princip med all dubbelpublicering. Målet är att särskilja kanalerna så mycket som möjligt. På webben ska rena händelsenyheter finnas, medan papperstidningen i allt större utsträckning ska innehålla fördjupning och analyser.

Anders Nilsson berättar att när han tillträdde som publisher i somras publicerade NT så gott som allt material i pappret också på webben.

–    Det var slöseri med resurser. I dag kan webbredaktörerna ägna sig åt att jaga nyheter istället för att publicera gårdagens nyheter.

Sedan förändringen i september har webben också blivit allt mer interaktiv. Läsarna bidrar oftare med eget material. När en kranbil nyligen välte i Norrköping skickade fem läsare in sina bilder, som sattes ihop till ett bildspel.

Beslutet att inte längre lägga ut pappersartiklar var inte okontroversiellt.

–    Vi var nervösa över vad läsarna skulle tycka. Men vi fick oväntat få klagomål, säger Anders Nilsson.

Trafiken på NT:s sajt har ökat under hösten. Förra veckan slog man rekord i antal besök med strax över 300 000. I september låg man på cirka 260 000.

–    Vi har fortfarande en bit kvar för att komma upp i samma nivå som många andra jämförbara sajter, men helt klart har vi tagit ett stort kliv framåt.

I mars inför nt.se ett lojalitetsprogram på nätet som innebär att pappersprenumeranter får ett inlogg där de kan ladda ner hela tidningen som pdf.

Vad tänkte du när du läste om DN:s planer?

–    Vad kul, de tänker precis som vi. Jag vet att många funderar, men jag kännert inte till någon som vågat gå lika långt som vi.

På NT arbetar i dag fem personer med webben, ytterligare en – som ska sköta sportbevakningen – är på väg in.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Norrköpings TidningarDN.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.