Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NT kastar ut SD-bloggare

Publicerad: 27 Oktober 2011, 10:57

Den Sverigedemokratiska kommunalpolitikern Cornelia Dahlberg får inte längre blogga på NT:s sajt.


Ämnen i artikeln:

Norrköpings TidningarSverigedemokraterna

Hennes inlägg kan tolkas som ett dödshot och bloggen har nu stängts ner av NT:s publisher Anders Nilsson.

I inlägget som handlade om en budgetdiskussion i fullmäktige skrev hon bland annat: ”Är det inte dags att avgå, när man under så lång tid uppenbart har misslyckats med att genomföra sin politik och sakta men säkert driver samhället mot botten? De bröstar sig för att ha lyckats mörda diktatorn Ghadaffi. Kanske har de rätt, vi borde kanske avrätta våra diktatorer! Eller ska vi nöja oss med att avsätta dem? En efter en.”

Norrköpings politiker har reagerat kraftigt på hennes formuleringar:

– När det gäller den här typen av angrepp så handlar det inte om politik i traditionell mening. Hon har ju passerat alla anständighetens gränser och då är det en fråga för andra än politiker att diskutera konsekvenserna, säger kommunalrådet Lars Stjernkvist till NT.se.

Cornelia Dahlberg skrev på NT:s undersajt Politik/Debatt tillsammans med ett stort antal andra politiker och debattörer. Innan projektet drogs igång informerade Anders Nilsson alla medverkande om vilka regler som gäller:

Vi har högt i tak. Men inläggen måste hålla sig inom de pressetiska reglerna.

Han har tidigare varit inne och korrigerat inlägg från politikerna. Men då har det mest handlat om att till exempel brottsoffer pekats ut.

Beslutet att sd-politikern inte längre får skriva på NT:s sajt har väckt känslor. Bland annat skriver en annan sd-politiker Markus Wiechel på samma sajt om den pågående hetsjakten på hans partkamrat.  Ett 60-tal läsare har också disskuterat nyheten på sajten.

24nt har Cornelia Dahlberg kommenterat Anders Nilssons beslut. Hon menar att det var förväntat då tidningen samarbetar med övriga partier i fullmäktige för att motarbeta Sverigedemokraterna.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.