Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NSD:s aprilskämt blev telegram i TV4

Publicerad: 2 April 2008, 06:43

NSD:s aprilskämt om specialtränade sophundar som ett vapen mot felsorterare blev ett nyhetstelegram på TV4. - Det blev ett gott skratt på redaktionen när vi upptäckte det, säger Kristofer Naess, nyhetschef på NSD.


Telegrammet rullade i TV4 under morgonsändningarna. Vid åttatiden skickade NSD en vänlig hälsning om att det var ett aprilskämt, och då gjorde TV4 också en grej av det.

Artikeln handlar om en hundfamilj som ska jaga sopsyndare på kommunens sopstationer:

”Alva kan hitta felsorterad aluminium på ett par hundra meters avstånd och Nicklas kan hitta knappbatterier även fast de ligger i en tunna med kompostavfall .. Att packa in en glödlampa i falukorv och sen kasta hela paketet i tunnan för brännbart var en dålig idé, på rekordtid hade kvintetten grävt fram och säkrat det farliga avfallet.”

– Det var ett lyckat aprilskämt, väldigt välbalanserat, och vi hade skrivit om sophantering några dagar tidigare så det såg ut som en naturlig uppföljning. Det är ju en ensam redaktör på TV4 på morgonen också, säger Kristofer Naess.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.