Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NSD och NK slår ihop nöje och foto

Publicerad: 13 Mars 2012, 15:54

Norrbottenstidningarna slår ihop nöje, foto och helgbilagorna. Fem tjänster försvinner. (UPPDATERAD)


Ämnen i artikeln:

Norrbottens-Kuriren

Tidningarna får en gemensam nöjessida samt en gemensam helgbilaga. När den nya nöje/feature-redaktionen är på plats minskar antalet tjänster från sex till tre. Även foto på kvällar och helger slås ihop, där försvinner två tjänster. Enligt Norrbottens-Kurirens chefredaktör Mats Ehnbom handlar det om bilder från exempelvis rån, idrott, presskonferenser, nöje, olyckor, bränder.

Är det här första steget mot en redaktionell hopslagning?

Nej, absolut inte.

Så det blir inga fler sammanslagningar nu?

Det kan jag inte lova. men det är absolut inget självändamål att slå ihop, och vi har väldigt lite samordning jämfört med andra orter, som slagit ihop exempelvis sport och redigering.

Varför valde ni att slå ihop Nöje?

Vi har gjort en helhetsbedömning och kommit fram till att det är det som läsarna reagerar minst på och det som är minst förknippat med respektive tidnings identitet. Med exempelvis kulturen är det tvärtom.

Ledningen hoppas kunna lösa nedbemanningen genom pensioneringar och naturliga avgångar.

Vi inför också ett kompetensväxlingsprogram, det kan innehålla lite vad som helst, som avgångsvederlag, vidareutbildning, och kan mycket väl leda till nyanställningar, säger NSD:s chefredaktör Anders Ingvarsson.

Om den nya enheten för nöje/feature ska bli en del av NSD:s eller Norrbottens-Kurirens redaktion är inte bestämt än, men övriga featurebilagor görs idag av NSD:s redaktion.

När Norrbottens media bildades sade man att tidningarna skulle jobba var för sig, nu blir det en sammanblandning där vi tappar vår suveränitet. Det är inte bra för våra varumärken att ha gemensam nöjessida och helgbilaga, säger Jan Bergsten, vice klubbordförande.

Han tycker också att det är konstigt att man sparar in på papperstidningen.

Varför spara in på den mest lönsamma delen för att kunna köra en tv-kanal som inte bär sig.

Samtidigt startar tidningarna en gemensam produktionsenhet för digital utveckling och anställer två till den. Läs mer om det i separat artikel.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Norrbottens-Kuriren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.