Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NSD har rekordökat på nätet

Publicerad: 19 November 2008, 13:38

NSD har haft en exceptionell utveckling på nätet de senaste veckorna, på grund av att man varit nyhetsledande vad det gäller Caroline-mordet, och att ansvarige utgivaren Lennart Håkansson valde att namnge den misstänkte mördaren.


Nätstatistik från kia-index visar att NSD tagit sig upp bland de största nyhetssajterna. Jämfört med för ett år sedan hade man vecka 45 66 procent fler unika webbläsare och 89 procent fler sidvisningar.

Orsaken är att tidningen varit nyhetsledande i Caroline-fallet. Vecka 43, när Lennart Håkansson valde att namnge den misstänkte mördaren och när tidningen var först med resultatet av obduktionen så dubblades trafiken.
– Vi var då störst bland landsortstidningarnas sajter, säger Lennart Håkansson.
– Bara i min krönika där jag förklarade namngivningen hade vi 300 kommentarer. De i sin tur ger mer trafik.

Nyhetsarbetet och att viktiga nyheter kommit på kvällen har lett till att NSD citerats och uppmärksammats i riksmedia.

Har ni en plan för att behålla trafiken?

– Den kommer att sjunka men inte ner till tidigare nivå. Vårt mål är att ha lika många unika besökare per dag som i veckan. Att läsa oss på nätet blir en daglig vana.

Bland de andra nyhetsmedierna har Dagens Industri och Svenska Dagbladet, följda av Nerikes Allehanda haft en stark utveckling det senaste året.
{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=28}

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.