Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NSD gör om utseendet och organisationen

Publicerad: 2 April 2007, 08:42

Norrländska Socialdemokraten gör om layouten, byter layoutprogram och gör om den redaktionella organisationen utifrån layoutstyrning, parallellt. I början av hösten ska allt vara klart.


NSD har inlett lokala förhandlingar om de omfattande förändringarna. I torsdags presenterades planerna, varpå förhandlingarna bordlades för att SJF ska kunna sätta sig in i dem.

– Vi kör tre processer. Vi byter från Quark Xpress till Indesign, vi gör om utseendet och vi går över till ett nytt sätt att arbeta, layoutstyrt.
Lennart Håkansson, tidningschef, räknar med att allt ska vara klart till månadsskiftet augusti-september.

Designbyrån A4 är engagerad för att se över papperstidningen. Det arbetet ska vara klart före midsommar så att de nya mallarna kan byggas i Indesign inför övergången.

Organisationen görs om efter ett nytt sätt att arbeta direkt in i mallar. De gamla yrkesrollerna ersätts av att alla är redaktionella medarbetare och ska kunna klara alla uppgifter. Alla ska ha samma schema.

– Vi ordnar utbildning i att skriva för fotograferna och fotoutbildning för reportrarna.

Redaktionsledningen görs också om, så att arbetet leds från en desk. Vid den arbetar en nyhetschef, en planeringsredaktör som håller i produktionen och en redaktör för flerkanalspublicering som också håller i kontakten med NSDs nyhetsbyrå.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.