Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Notis om avsatt nattchef stoppad i Mittmedias tidning

Publicerad: 10 April 2013, 08:30

Frilansjournalisten Gunnel Edvardssons notis om den avsatta nattchefen på Länstidningen stoppades i Mittmedias gratistidning i Östersund. Med motivet att den saknar allmänintresse. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Konflikten på Länstidningen om nattchefen Agne Svärd som fråntogs alla arbetsledande uppgifter efter sin förstasida har inte någon av Jämtlands morgontidningar skrivit om.

Konstigt, tyckte frilansjournalisten Gunnel Edvardsson och skrev därför en notis till gratistidningen 100 procent Östersund som hon stadigt medverkat i sedan Mittmedia köpte den av henne och den andra grundaren Henrik Sekander i november i fjol.

Då fick hon beskedet att den inte skulle publiceras med motiveringen att nyheten saknar allmänintresse.

Det har jag svårt att förstå. För det första är Agne Svärd en välkänd person här i Östersund efter att ha jobbat på LT i så många år och på så många positioner. För det andra så skulle de säkert skriva om motsvarande utspelade sig på till exempel lokalradion.

Är det första gången du råkat ut för att en text stoppas?

Det är det, säger Gunnel Edvardsson.

Det handlar om en arbetsledare på ett lokalt företag som fått byta arbetsuppgifter. Möjligen är det intressant inom mediebranschen men knappast för en bredare allmänhet anser Hans Lindeberg, ansvarig utgivare för 100 procent Östersund.

När ÖP skrev om hela nedbemanningen på LT drog artikeln som låg ute på op.se till sig ganska få läsare.

Ettan som fick nattchefen petad

Notisen som stoppades:

Här är Gunnel Edvardssons notis:

Strax efter att det var klart att sex personer på Länstidningen accepterat att sluta med avgångsvederlag kom nya sparbesked från Mittmedias koncernledning. Chefredaktör Lennart Mattsson fick i uppdrag att se över bemanningen och föreslå kraftiga nedskärningar i storleksordningen 10-12 personer. I dag jobbar 33 personer på tidningen och nya besparingar skulle i praktiken kunna innebära att personalstyrkan halveras.  Nattchefen Agne Svärd valde att illustrera beskedet med en halvt neddragen rullgardin och texten Kallduschen hälften ska bort på förstasidan onsdagen den 20 mars. När han kom tillbaka från ledighet efter 14 dagar fick han besked att han blivit fråntagen uppdraget att vara nattchef på grund av förstasidan.

Det är delade meningar om vem som står bakom avstängningen. Chefredaktör Lennart Mattsson hävdar att beslutet är hans, medan Agne Svärd hävdar att det kom från koncernledningen.

Källor: Mediavärlden och tidningen Journalisten

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.