Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Norska journalister lanserar startup-sajt

Publicerad: 18 Maj 2016, 06:43

Startar nyhetssajt om teknikföretagens utveckling i Norges föränderliga ekonomi.


Ämnen i artikeln:

Breakit

Två journalister lanserar nyhetssajten Shifter, vilken ska bevaka startups i Norge samt innovationer i större mer etablerade företag, skriver Breakit.

Det finns idéer, utmaningar, pengar, makt, människor och bra historier överallt, säger Per-Ivar Nikolaisen, en av grundarna, till techsajten.

Bakom Shifter står förutom Per-Ivar Nikolaisen också Lucas H. Weldeghebriel. De två lärde känna varandra när de arbetade tillsammans på Aftenposten.

Initiativet har delvis växt fram ur en ökad medvetenhet kring att den norska ekonomin, som länge varit stark och stabil på grund av oljepengar, i framtiden behöver fler ben att stå på i takt med att tiderna och oljepriserna förändras, säger grundarna, som också berättar att de inspirerats av svenska Breakit.

En ny digital generation kommer in i arbetslivet, och målet med det är inte nödvändigtvis en guldklocka eller arbete i ett stort statligt oljebolag. Den digitala tekniken börjar på allvar sätta etablerade affärsmodeller ur spel. I ljuset av det, behövs en nyhetssajt som Shifter, säger Lucas Weldeghebriel.

Per-Ivar Nikolaisen också Lucas H. Weldeghebriel säger sig vara säkra på att Norge behöver en ny nättidning om norsk innovation och nya teknikföretag.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Breakit

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.