Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Norsk lokalsatsning lanseras snart

Publicerad: 12 Januari 2007, 15:05

Katalogtjänsten dardubor.no är ett samarbete mellan TV2 och A-pressen som kommer att lanseras i Norge mycket snart. - Vi vill ta den lokala katalogen ett steg längre, säger Kåre Andersen, direktör på A-pressen Nationella Medier.


En stängd betaversion och två registrerade domännamn, dardubor.no och dardubor.se är allt som finns just nu. Men mycket snart kommer en öppen testversion att lanseras enligt Kåre Andersen. Tjänsten kommer att söka i flera olika databaser, TV2:s och A-pressens artikeldatabser, samt rubrikdatabaser och en nummerkatalogdatabas som fortfarande byggs upp.
– Vi vill ta den lokala katalogen ett steg längre, och ge användarna den mesta möjliga informationen om vad de söker, där de söker det, säger Kåre Andersen.

Tjänsten omfattar än så länge bara Norge, men i sitt exempel använder sig Kåre Andersen av Kiruna:
– Om du söker på läkare i Kiruna får du upp en lista med alla läkare i Kiruna, deras namn, adresser, telefonnummer, och du kan också få fram dem på den karta över Kiruna som visas i anslutning till sökresultatet. Dessutom visas alla artiklar från TV2 och A-pressens lokaltidningar som bedöms ha relevans för den som är intresserade av läkare i Kiruna, om någon läkare i staden blivit dömd till exempel. Ytterligare ett inslag är att alla annonser som har relevans för sökningen hämtas från rubrikdatabaserna och visas ut på resultatsidan, säger Kåre Andersen.

En svensk domän har också registrerats, men några konkreta planer på en Sverigesatsning finns inte ännu, enligt Kåre Andersen.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.