Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Norrtelje Tidning med ny utmanande form

Publicerad: 1 September 2008, 06:39

Norrtelje Tidning har bytt utseende. Formgivarna Nordström & Frank har gjort en genomgripande förändring med utmanande kraft. Premiärtidningen toppades med ett avslöjande om krogbranschen. - Vilken sjuhelvetes attitydförändring, var en av läsarreaktionerna till chefredaktören Katarina Ekspong.


I morse satt Katarina Ekspong och redaktionen och tog emot läsarnas reaktioner. Det blev synpunkter på innehållet, ”fel i notisen där” och ”Å, vilket bra jobb”. Men också om det som var huvudsaken, det nya utseendet.

– Någon tycker att vi vänt ankaret i loggan fel, i kommunvapnet är det vänt åt andra hållet, någon tycker att brödtexten blivit mindre – det har den inte – någon tyckte tidningen är ”gyttrig”.

– Och så flera positiva, som tycker tidningen blivit snygg.

Bland dem läsaren med den ”sjuhelvetes attityden” på tidningen.

Premiärettan domineras av en NT avslöjar-vinjett och stor bild med negativ rubrik. Det är en av varianterna formen erbjuder. Ettan kan byggas mer traditionellt också. Men möjligheten att dra på är uppfordrande. Enligt Katarina Ekspong arbetar redaktionen allt mer med stora jobb, man låter materialen få volym.

Utseendet är kaxigt. Ni tar formen som en utmaning?

– Ja, det blir fokus redan från start i arbetet.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.