Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Norrlandstidningar byter hockeybilder

Publicerad: 18 November 2010, 12:26

Scanpix bevakar inte längre elitseriehockey norr om Stockholm inom ramen för sitt nyhetsabonnemang. För att lösa situationen har fyra Norrlandstidningar startat ett eget utbyte av hockeybilder.


Ämnen i artikeln:

Sundsvalls Tidning

Foto: Boivie (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons.

När Scanpix slutade leverera bilder från elitseriens matcher norr om Gävle gick Gävletidningarna, Sundsvalls Tidning, Örnsköldsviks Allehanda och Norrbottens Kuriren ihop och startade ett eget utbyte av hockeybilder.

När vi bevakar en match med Timrå skickar vi mellan två och fem bilder till de andra. Sedan får de använda bilderna om de vill. Men det handlar inte om någon specialbevakning. De andra får helt enkelt samma bilder som vi själva använder, säger Jan Olby, bildchef på Sundsvalls Tidning.

Utbytet inleddes förra säsongen och enligt Jan Olby fungerar det bra. Genom samarbetet slipper de fyra tidningarna använda gamla arkivbilder eller specialbeställa dyra bilder från Scanpix.

Man kan se det som ett säkerhetsavtal mellan Norrlandstidningarna. Dessutom är det inte bindande. Vissa gånger använder vi inte ens bilderna och är det något speciellt kan vi alltid specialbeställa om vi vill, säger Jan Olby.

Leif Jäderberg, bildchef på Gävletidningarna, anser att samarbetet mellan Norrlandstidningarna hjälper till att frigöra resurser på redan hårt slimmade redaktioner.

Vi arbetar hela tiden med att se över våra kostnader. Vi skulle inte ha möjlighet att skicka en fotograf på alla matcher vi vill. Genom att hjälpa varandra sparar vi resurser och får ändå bra bilder, säger han.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sundsvalls Tidning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.