Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Norrlandspodden får en fortsättning

Publicerad: 5 September 2014, 10:09

Podden med Po Tidholm och Sofia Mirjamsdotter får en fortsättning. Fem nya avsnitt ska produceras under hösten.


Under våren lanserade Mittmedia Norrlandspodden med författaren Po Tidholm och journalisten Sofia Mirjamsdotter. Den blev genast en framgång och toppade listan över Sveriges mest nedladdad podcasts. En ny topp kom efter Po Tidholms sommarprogram.

En exakt siffra på hur många som lyssnat på den finns inte då inslagen går att nå via till exempel både Itunes och Mittmedias alla sajter.

Men enligt uppskattningar rör det sig om kring 50 000 per avsnitt, säger ST:s chefredaktör Anders Ingvarsson.

Lyssnarsiffrorna är inte de enda pluseffekterna menar han. Redaktionen har fått många nya erfarenheter av att producera den och även marknadsavdelningen.

Här handlar det om att sälja utrymme i annan kontext och andra kanaler än vad de är vana vid. Hur förklarar man värdet av att äga annonsutrymmet i en pod för kunderna?

ST har tidigare provat med olika poddar, bland annat en återkommande nöjespodd som görs tillsammans med Tidningen Ångermanland. Och det kommer att bli fler vad det lider.

Vi måste gå från att bara vara en traditionell tidning. Det här är ett sätt att ta fram nytt innehåll, presentera det på ett nytt sätt och på det viset skapa nya intäkter, säger Anders Ingvarsson.

En förklaring till Norrlandspoddens framgångar kan vara att den inte bara vänder sig till de som bor i tidningarnas utgivningsområden.

Vår digitala strategi går även ut på att nå de som tidigare bott här men nu flyttat till andra delar av landet, säger Mittmedias redaktionella chef AnnaKarin Lith.

Det finns ett behov av att andra än de som har 08-glasögon, eller 031-glasögon för den delen, får beskriva vad som händer.

På måndag kommer det första av höstens avsnitt av Norrlandspodden. Där kommer Po Tidholm och Sofia Mirjamsdotter bland annat att ta upp hur man ska rösta om man bryr sig om Norrland.

Mittmedias podd direkt på topplistan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.