Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Norrbottenspress vill slippa vara stiftelse

Publicerad: 26 Januari 2017, 09:43

Genom att gå till domstol hoppas nu stiftelsen Norrbottenspress att få avskaffa sig själv. Då frigörs omkring 15 miljoner kronor som kan komma de anställda till del.


Norrbottenspress ägde tidigare Norrbottens-Kuriren. Men när NTM-koncernen tog över ägandet tappade stiftelsen sin funktion. Men kunde inte formellt lägga ner verksamheten utan ett godkännande av länsstyrelsen som dock nekade stiftelsen att få ändra sina stadgar och avregistrera sig som stiftelse.

Det har blivit nej även i högre instanser. Frågan har till och med varit uppe i Högsta förvaltningsdomstolen men nekats prövningstillstånd där. Nu stämmer Norrbottenspress staten för att få statusfrågan prövad.

Under våren kan det bli förhandlingar i Luleå tingsrätt hoppas stiftelsens ordförande Olof Widman. Går de stiftelsens vägar frigörs de omkring 15 miljoner kronor som finns i kassan. Pengar som troligen kommer att gå till anställda på Norrbottens-Kuriren.

– Det finns inga beslut, men det är vad vi sneglar på, säger stiftelsens ordförande Olof Widman.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.