Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Norrbottens Media får ny redaktionschef

Publicerad: 13 november 2018, 07:26

Åsa Junkka har utsetts till ny redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare vid Norrbottens Media.

Åsa Junkka är ny redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare vid Norrbottens media. Hon ersätter Lenitha Andersson Junkka som går till SVT Nyheter Norrbotten.


Ämnen i artikeln:

Norrländska Socialdemokraten

På tisdagsmorgonen meddelade SVT Nyheter Norrbotten att man rekryterat Lenitha Andersson Junkka till redaktionschef och ansvarig utgivare. Nu står det klart att Åsa Junkka efterträder henne i rollen som redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare vid Norrbottens Media.

Åsa Junkka har en bakgrund som reporter, webbredaktör och nyhetschef på Norrländska Socialdemokraten och Norrbottens Media. Sin nya tjänst tillträder hon vid årsskiftet.

”Åsa har med sitt aktiva och drivande ledarskap alla förutsättningar att lyckas på den nya tjänsten, och jag är glad att konstatera att vi har god tillväxt och självklara efterträdare internt när chefer tar ett kliv vidare i karriären. Jag funderade inte ens på att utlysa tjänsten externt, vilket är ett väldigt bra tecken, och innebär också att vi inte tappar tempo i det viktiga utvecklingsarbetet”, säger Norrbottens Medias vd Mats Ehnbom i en kommentar.

Norrbottens Media har i dag omkring 7 000 digitala prenumeranter och en stigande totalupplaga för NSD och Norrbottens-Kuriren, enligt Mats Ehnbom.

”Vi har tagit oss en bit på vägen med att få norrbottningarna att vilja betala för vår journalistik digitalt, men det är vår största utmaning även framåt. Men jag får fortsätta jobba med en redaktion där alla medarbetare är så grymt duktiga på sitt jobb och där alla varit med och gjort många förändringar de senaste åren. Det gör att det är lättare att våga sig på ett sådant här uppdrag”, säger Åsa Junkka.

Läs också

Hon tar över SVT Nyheter Norrbotten (2018-11-13)

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev