Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Norrans webb-tv nu också i mobilen

Publicerad: 2 Januari 2007, 14:38

Norra Västerbotten börjar sända tv i mobilen. - Vi testar oss fram. Ska mobil-tv:n överleva måste vi på sikt hitta lönsamma intäktsmodeller, säger Simon Eriksson, affärsutvecklare.


Ämnen i artikeln:

Norran

Norra Västerbotten började med dagliga nyhetssändningar på webben i september 2006. Det är de sändningarna som nu kan ses i mobilen. Telefonen måste vara utrustad med webbläsare och 3 G-abonnemang.  Testsändningar har pågått sedan i december.

Tjänsten är till en början gratis, men på sikt hoppas Norran att den nya kanalen ska generera intäkter. I första hand genom vanlig banner-annonsering. Enligt Simon Eriksson för man redan diskussioner med några kunder. I framtiden hoppas han på reklam i rörligt format anpassad för mobilen.

– Men att tittarna ska betala för sändningen tror jag inte att marknaden är redo för ännu, säger Simon Eriksson.

Norrans webb-tv har i snitt cirka 4 000 tittare i veckan. Sajten norran.se har cirka 50 000 unika besökare i veckan.  Norran har också planer på att börja sända lokal-tv. För att kunna sända i kabel-tv-nätet krävs dock ett annat upplägg än dagens 6-minuterssändningar. Något som, enligt Simon Eriksson, kräver ökade resurser både tekniskt och organisatoriskt sett. Diskussioner med ett par tänkbara leverantörer har inletts.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Norran

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.