Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Norran startar historiesajt

Publicerad: 17 November 2008, 09:46

Sedan i somras har det suttit folk på Norra Västerbotten som scannat in gamla bilder och skrivit om texter. Nu lanserar tidningen sin lokala historiesajt. Målet är också att läsarna ska bidra med egna berättelser och bilder.


På norrans sajt har det länge funnit en underavdelning med gamla bilder. En populär avdelning som nu byggts ut ordentligt.  – Det är många som är intresserade av lokalhistoria, det försöker vi ta till vara, säger webbchef Gerd Boström. Så sedan i somras har man lagt upp material från gamla tidningar, ända från grundandet 1910, på sajten. Ett mål är också att få läsarna att medverka. Att berätta vad som hände sedan eller komplettera med egna bilder och berättelser.  Tanken är också att avdelningen ska växa, kanske genom att bjuda in de byar som gjort egna sockenböcker att publicera avsnitt ur den på sajten.  – Vi har många planer som vi inte hunnit realisera ännu, allt tar ju tid, säger Gerd Boström.  Arbetet med den nya underavdelningen har i stort sett gått bra. Men när den skulle publiceras upptäckte man ett problem.  – Årtalsarkivet fick för sig att allt hände 2008, så det fungerade inte riktigt, säger Gerd Boström.  {embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=1}

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.