Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Norran sparar in tio tjänster

Publicerad: 13 November 2008, 11:37

Norra Västerbotten minskar personalstyrkan. Tio tjänster tas bort, varav cirka fem på redaktionen. - Vi har en förhållandevis stor redaktion jämfört med andra tidningar i vår storlek, säger vd:n Anders Westermark. (Uppdaterad)


Norra Västerbotten har 107 anställda, varav ett 60-tal på redaktionen. Av de tio tjänsterna som försvinna har redan 2,2 tjänster tagits bort i tryckeriet.  Orsaken till neddragningarna är framför allt prognoserna som visar på minskade annonsintäkter.

På den lokala marknaden räknar Anders Westermark med ett fortsatt plus, men för den konjunkturkänsliga platsannonseringen ser han ett 30-procentigt tapp framför sig.   Till detta kommer oron för ett kraftigt höjt papperspris och ökade distributionskostnader.

– Vi behöver göra något för att kunna säkra en fortsatt god lönsamhet och goda utvecklingsmöjligheter, säger han och framhåller att Norran bland annat kommer att fortsätta satsa mycket på webb och rörlig bild.  Norra Västerbotten erbjuder från och med årsskiftet samtliga medarbetare över 62 år avtalspension. Övriga erbjuds avgångsvederlag.

Den som är över 40 år och har jobbat mer än tio år på tidningen erbjuds lön i tolv månader samt ett coachingprogram i sammanlagt sex månader. Den som är under 40 år och har mindre än tio år erbjuds lön i tre månader och ett coachingprogram på tre månader.  De anställda får cirka tva månader på sig att svara. Om övertaligheten inte kan löses med hjälp av sparprogrammet väntas uppsägningar, uppger Anders Westermark.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.