Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Norran blir del av betalalliansen

Publicerad: 22 februari 2018, 12:05

Norrans chefredaktör Marcus Melinder. Foto: Jeanette Lövgren

I slutet av mars blir Norran en del av det plusnätverk där de fyra mediehusen Hall Media, Sörmlands Media, VK Media och Mittmedia i dag ingår.


Ämnen i artikeln:

NorranVK MediaMittmedia

Förra sommaren meddelade fyra av Sveriges största dagspresskoncerner att de tänkte dra igång ett samarbete kring betalinnehåll. När nätverket lanserades var det under namnet Sveriges Lokalnyheter. Vid starten ingick Hall Media, Sörmlands Media, VK Media och Mittmedia. Nu står det klart att nätverket förstärker sin närvaro i Västerbotten genom att knyta till sig Skellefteåbaserade Norran.

”Vi är glada över att på detta sätt kunna erbjuda våra kunder ett större utbud av lokaljournalistik till samma peng som tidigare. Vi är övertygade om att detta kommer att vara uppskattat av både gamla och nya läsare”, säger Marcus Melinder, chefredaktör och ansvarig utgivare för Norran.

Jenny Hoflund-Bergvall, marknads- och försäljningschef på Sörmlands Media, välkomnar Norran:

”Vi välkomnar Norran och är glada över att vi blir fler, vilket bara bidrar till att nätverket kan leverera mer nytta och nöje för våra kunder. Den främsta målgruppen för att ta del av de andra mediehusens material är nog de som flyttat från orten och fortfarande vill hålla sig uppdaterade om vad som händer och/eller har nära och kära på annan ort. För den sportintresserade är det ett extra plus att kunna hålla koll på matcher, sportresultat osv långt bortom sina respektive kommungränser.”

De fem mediehus som nu ingår i nätverket tillhandahåller i dag omkring 40 sajter och appar, med ett bevakningsområde som täcker en stor del av Sveriges yta. Samarbetet innebär att allt betalinnehåll som dessa erbjuder blir tillgängligt för alla koncernernas kunder.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NorranVK MediaMittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.