Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Norra Skåne rör sig mot Helsingborg

Publicerad: 17 September 2014, 09:49

Med sin nya gratistidning Mera Perstorp rör sig Norra Skåne västerut och tangerar gränsen till Helsingborg, enligt tidningens chefredaktör Mimmi Karlsson-Bernfalk.


Ämnen i artikeln:

Norra Skåne

Norra Skåne börjar snart ge ut gratistidningen Mera Perstorp och öppnar samtidigt en lokalredaktion på orten.

Det är otroligt positivt att läsarna hälsar oss välkomna tillbaka till Perstorp, vi lade ju ner den lokalredaktionen för några år sedan, säger Norra Skånes chefredaktör Mimmi Karlsson Bernfalk till Medievärlden.

Reportern som gör Mera Perstorp ska även göra Norra Skånes andra gratistidning Mera Markaryd och en lokal handelsbilaga.

Äntligen kan vi börja nu kan börja uppfylla vårt gamla löfte att vara på plats i Perstorp när det händer saker där. Det kommer att få en positiv effekt även på bevakningen av Perstorp i Norra Skåne.

Mera Perstorp blir en hemdistribuerad månadstidning som delas ut till alla hushåll i Perstorps kommun. Den riktar sig också mot Örkelljunga kommun och Klippans kommun.

Det kan bli material som tangerar gränsen till Helsingborg.

Ser ni en lucka där nu?

Ja, vi ser ju att Perstorp har fått lite stryk de senaste åren och ser att det finns ett utrymme för oss. Behovet av riktigt lokal journalistik finns kvar och jag tror att vi måste bli ännu mer lokala. Det här ska inte vara någon hejaklacksjournalistik utan vanlig granskande lokaljournalistik, både granskningar och mindre lokala händelser.

Kan det bli tätare utgivning?

Märker vi att det här gå bra är planen att gå över till åtminstone 14-dagars, och signalerna vi får nu tyder på ganska given och snar utveckling. Intresset från läsare och annonsörer har varit överraskande stort.

Kan det bli fler gratistidningar?

Jag är inte alls främmande för det. Vi är i en situation där vi måste prova nya saker.

Får tidningen någon digital närvaro?

Nej, däremot finns det också i planen så småningom. Jag skulle gärna se att den fick en egen flik på vår hemsida och jag vill gärna knyta upp lokala bloggare till den.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Norra Skåne

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.