Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Norra Skåne köper tryckpress

Publicerad: 15 Januari 2007, 11:18

Ett tänkt trycksamarbete mellan konkurrenterna Norra Skåne i Hässleholm och Kristianstadsbladet stupade på mållinjen. För att lösa sina tryckproblem köper Norra Skåne nu i stället Skaraborgs Allehandas tryckpress i Skövde av Anderkoncernen.


På Kristianstadsbladet är det tryckerkoncernen JMS som majoritetsäger och opererar en nyligen installerad ny press. Kapacitet finns att trycka ytterligare tidningar och diskussioner har därför förts mellan JMS och Skånska Dagbladetkoncernen om att trycka SkD-ägda Norra Skåne i Kristianstad.
– Men vi kunde inte komma överens om priset – det blev för dyrt med JMS, säger Skånskans vd Richard Kling.

I stället köper man alltså en begagnad press, som under våren monteras ned och flyttas från Skövde till Hässleholm, där den kan börja fungera under sommaren.
– Vi räknar med tio års livslängd, säger Kling, som inte vill kommentera köpeskillingens storlek.

På Skaraborgs Allehandas (SL) press trycks i dag tre Anderägda västgötatidningar. Förutom SLA även Mariestads Tidning och Hjo Tidning, med en samlad upplaga på ca 40 000 ex.
Samtliga tre tidningar flyttar i april sin tryckning till Nya Wermlandstidningens trycker i Karlstad.
(SLA står för Skaraborgs Läns Allehanda, som tidningen hette tidigare. När Skaraborgs län försvann ändrades tidningens namn, men loggan, SLA, har man behållt.
Lars Ohlander

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.