Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Norges nya justitieminister bränner och bojkottar tidning

Publicerad: 18 Oktober 2013, 03:51

Norges nya justitieminister Anders Anundsen uppmanar alla sina över 2 600 Facebook-vänner att bojkotta journalister från Tønsberg Blad.


På Facebook publicerar Anders Anundsen också en bild på när han eldar upp ett ex av Tønsberg Blad. Brenner mine siste utgaver av Tønsberg Blad:-) skriver han i en uppdatering.

Anledningen uppges enligt flera norska medier vara att Anders Amundsen menar att tidningen har bedrivit en kampanj både mot honom och mot Fremskrittspartiet.

Något som tidningens redaktionschef Kristin Monstad Lund tillbakavisar:

Jag håller inte med om att vi kört någon kampanj, varken mot Frp eller mot honom. Att man inte håller med oss är en sak. Men att göra något sådant här är något helt annat, säger hon till Aftenposten.no.

Norges nya justitieminister har också retat upp sig på att tidningen publicerat en annons på fel dag. Hans parti hade beställt en helsidesannons på valdagen. Men den råkade publiceras dagen innan, något ledningen för Tønsbergs Blad beklagat och kompenserat.

Tidningsledningen har också upprepade gånger sökt Anders Amundsen för att få en kommentar om det lämpliga i hans agerande, utan att lyckas.

Tønsberg Blad om bojkotten:

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.