Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nordström stuvar om i Västmanland

Publicerad: 5 juni 2019, 10:53

Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT, Arboga Tidning, Bärgslagsbladet, Sala Allehanda, Fagersta-Posten och Avesta Tidning. Foto: Tony Persson/VLT

Flera Mittmedia-titlar i Västmanland får förstärkning när resurser flyttas om inom koncernen.


Ämnen i artikeln:

VLTMittmedia

Efter att stora förändringar presenterats inom Mittmedia kommer nu nästa steg. I den nya organisationen är en av de grundläggande idéerna att varje redaktion ska bära sig själv och bemannas därefter. Nu har Daniel Nordström, som i den nya organisationen behåller ansvaret för Mittmedias titlar i Västmanland, presenterat hur han vill att tidningarna ska förstärkas. Och det är de mindre titlarna som får nya reporterkollegor.

Totalt finns det på cirka 50 tjänster fördelade över de fyra titlarna i Västmanland VLT, Sala Allehanda, Fagersta-Posten och Bärgslagsbladet/Arboga Tidning. Ingen av dem kommer att påverkas av de personalnedskärningar som kommer att ske inom koncernen.

– Det jag gör är en viss omfördelning. Det känns spännande och inspirerande nu för det känns som att vi kan hitta bra lösningar för alla fyra titlar i Västmanland, säger Daniel Nordström.

Förändringen berör bland annat två nyhetschefer som jobbat för Sala Allehanda och Fagersta-Posten men som suttit i Västerås och som räknas till VLT. De kommer ny att placeras ut på de lokala titlarna i stället. Mer detaljer om vilka tjänster som utlokaliseras vill inte Daniel Nordström ge då förändringarna inte är färdigförhandlade ännu.

– VLT kommer att fortsätta att ha en bra reporterkraft och en stark desk. Sedan känns det bra att stärka de lokala orterna.

Samtliga tre mindre titlar kommer att få två nya tjänster. De ska också få lokala nyhetschefer framöver.

– Jag har funderat ganska länge på hur man ska göra om och nu när Mittmedia omorganiserar blev det här möjligt.

De titlar i Stockholm som Daniel Nordström är ansvarig för fram tills att den nya organisationen är färdigförhandlad kommer inte att få en annan bemanning än i dag.

Det kommer också att dyka upp ett antal nya tjänster inom Mittmedias Västmanlandstitlar.

– Det kommer att uppstå en del roller som inte finns i dag, så det kommer finnas nya tjänster att söka framöver, säger Daniel Nordström.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

VLTMittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.