tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nordström om nya jobbet

Publicerad: 27 januari 2016, 14:03

Under förmiddagen blev det känt att Daniel Nordström lämnar Arbetarbladet för att ta över chefredaktörskapet på VLT.

Ämnen i artikeln:

VLTArbetarbladet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det känns väldigt inspirerande, hedrande och roligt på alla sätt att få komma till en så anrik tidning som VLT och de andra titlarna jag blir utgivare för, säger Daniel Nordström till Medievärlden.

Det nya uppdraget innebär att han tar över chefredaktörskapet för VLT, Arboga Tidning, Sala Allehanda, Avesta Tidning, Bärgslagsbladet och Fagersta-Posten. Beslutet att tacka ja fattades för en tid sedan:

Jag behövde inte tänka så länge när jag fick frågan, även om jag trivs fantastiskt bra på Arbetarbladet i Gävle.

Onsdagen började med att Daniel Nordström berättade om beslutet för sina medarbetare på Arbetarbladet i Gävle, och dagen fortsatte sedan med att han åkte till Västerås för att träffa medarbetarna på VLT:

Det blir en väldigt intensiv dag sånna här gånger, med mycket prat och intervjuer. Det var egentligen morgonen jag gruvade mig för. Jag tycker så otroligt bra om medarbetarna på Arbetarbladet och jag är väldigt stolt över den resa vi gjort tillsammans, säger Daniel Nordström och fortsätter:

Men sedan att komma hit till en ny miljö det är förstås väldigt kul och spännande.

Vad ser du för utmaningar framför dig?

Ja, alltså utmaningarna är ju samma som alla chefredaktörer och mediechefer står inför: Den utsatta situation vi befinner oss i rent allmänt och att driva den digitala utvecklingen framåt. Det är en stor och självklar del av jobbet, och jag tycker det känns väldigt kul att nu ta mig an en ny organisation.

Och så en fråga på begäran av lyssnarna. Vad händer med din och Anna Gullbergs podcast?

Där kan jag lugna alla fans runt om i världen med att berätta att vi kör vidare. Det kan till och med vara så att det blir en poddinspelning redan i kväll! Men vi heter ju @gavleutgivarna på twitter, så det måste vi ändra, avslutar Daniel Nordström.

Daniel Nordström

Daniel Nordström ny chefredaktör på VLT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev