Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nordnytt: vi satsar visst på valet

Publicerad: 12 September 2014, 10:01

Det stämmer inte att 24Norrbotten är utan konkurrens när det gäller valvakor. Det är absolut något vi prioriterar, säger Sandra Warg, redaktionschef på Nordnytt.


Valvakorna är ett av Nordnytts viktigaste uppdrag. Att det skett en omprioritering där är helt fel.

Det säger Sandra Warg, redaktionschef på Nordnytt, med anledning av Anna-Sofia Wirén, redaktionschef på Norrbottens-Kuriren i en intervju med Medievärlden, säger att hon förväntar sig höga tittarsiffror på den valvaka som ska livesändas i samarbete med 24 Norrbotten.

Vi satsar mer än tidigare år regionalt och riks. Vi har precis som tidigare år förlängda valprogram i tv hela veckan innan från Nordnytt, och övriga regionala stationer, samt dagen efter valet. Vi har vårt regionala valprogram Sverige i dag som sänt valsändningar hela veckan och avslutade med en stor debatt som leddes av Sverker Olofsson, säger Sandra Warg.

Själva valdagen direktsänder Nordnytt valvaka i tv från vår studio, precis som alla gånger tidigare, och Nordnytt har dessutom kört fyra livedebatter på webben kring viktiga regionala frågor inför valet, och kommer givetvis att bevaka valet på söndag även på webben. Jag välkomnar tidningarnas satsningar på tv- som är bra både för publiken och konkurrensen.

Valvakorna visar vägen live-tv det som gäller på flera mediehus

”Det här lokal tv-historia på riktigt” 

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.