Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nordicom hotas av sparkrav

Publicerad: 18 Augusti 2008, 08:38

De nordiska kulturministrarna föreslår att anslagen till kunskapscentret Nordicom ska sänkas. Förslaget kan få förödande konsekvenser, varnar Göran Bolin, professor i medie- och kommunikationsvetenskap.


Nordicom, som  finns i Göteborg, har som uppdrag att främja nordisk nytta när det gäller medie- och kommunikationsforskning. I budgetförslaget för 2009 föreslår de nordiska kulturministrarna att minska Nordicoms anslag med fem procent.

Göran Bolin är svensk representant i Nordicoms styrelse. I ett brev som bland annat skickats till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth skriver Göran Bolin den nedskärningen motsvarar cirka 150 000 danska kronor och att – trots att den verkar liten – motsvarar tryckning och distribution av ett nummer av Nordicoms tidskrift Nordicom Review.

”Är det inte rimligt att i de globaliseringssträvanden som nu står i fokus för de nordiska samarbetet att värna och vidareutveckla den goodwill som Nordicom skapat inte bara i Norden utan i hela världen – i en tid då medierna är en av vår tids mäktigaste samhällskrafter och dessutom en förutsättning för den globalisering som nu står i fokus?” frågar sig Göran Bolin.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.