Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nominerade till Scanpix stora fotopris

Publicerad: 19 Oktober 2012, 06:43

Tre projekt har nominerats till Scanpix stora fotopris på 100 000 kronor.


De nominerade är:

- Johan Willner är nominerad med Boy Stories som handlar om tid. Han rekonstruerar ögonblick och minnesbilder från barndom och uppväxt. Johan blickar tillbaka på en tid i Sverige med den vuxnes uppfattning av en ordning, men försöker samtidigt att skildra bilden utifrån de ögon som barnet hade. Bilderna blir till efterkonstruktioner färgade av den tid som passerat mellan de två ögonblicken.
- KK+TF är nominerade med Wikiland. Wikiland är en utforskning av mediebilden kring Wikileaks. Bilderna är tagna under rättegången mot Wikileaksgrundaren Julian Assange, samt i densammes husarrest i Norfolk i Storbritannien. KK+TF (Klara Källström och Thobias Fäldt) ställer sig frågan vilka förväntningar vi har på dokumentärfotografiet när sensationer som dessa skildras.
- Matso Pamucina är nominerad med Down Under. Matso har under två års tid dokumenterat medlemmar i det numera nerlagda kriminella nätverket Black Cobra, deras familjer och andra kriminella grupperingar i deras umgängeskrets. Fotografen har velat visa den värld som för de flesta människor är osynlig, men som existerar parallellt med den synliga.

Juryn består av Magnus Bergström, Maria Lantz, Kate Edwards, Joakim Ståhl och Daphné Anglès.

Scanpix stora fotopris

Scanpix stora fotopris är ett fotopris som instiftades 2003. Priset ska uppmuntra och stödja den yrkesverksamma fotograf som juryn anser bäst skildrat det svenska samhället: på ett traditionellt eller nyskapande sätt inom dokumentärfotografin. Vinnaren erhåller Scanpix-pokalen samt 100 000 kronor.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.