Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nöjesguidens chefredaktör slutar

Publicerad: 12 Mars 2018, 12:12

Jenny Nordlander, avgående chefredaktör på Nöjesguiden, är kritisk mot att styrelsen enbart består av män. UPPDATERAD


Jenny Nordlander har sagt upp sig som chefredaktör för Nöjesguiden, rapporterar Resumé. Beslutet har växt fram, säger hon till tidningen. Samtidigt berättar hon om ett färskt samtal med Stefan Hallenius, vd:n för ägarbolaget HKM Media Group, som fick henne att tänka till:

”Senast förra veckan frågade jag om han inte tyckte det vore bra att ta in en kvinna i styrelsen, som består av bara män. ‘Vi går på kompetens inte på kön’, svarade han. Det går ju inte ihop med vad jag står för.”

Men till DN säger Stefan Hallenius beskrivningen av samtalet är taget ur sin kontext samt att Jenny Nordlander sade upp sig den 19 februari.

”Vi pratade om styrelsesammansättningen. Hon frågade mig varför vi inte hade några kvinnor, och jag berättade att det blivit så eftersom vi velat ta till vara på den kompetens som funnits, men att vi också funderar på utöka styrelsen till fem personer. Självklart ser vi gärna att kvinnor tar platser i styrelsen, men vi går i första hand efter kompetens”, säger Stefan Hallenius till DN.

Jenny Nordlander har en bakgrund på Dagens Nyheter och Aftonbladet. Hon lämnade den senare 2015 för att gå till Nöjesguiden. Kort därefter slutade tidningens dåvarande chefredaktör Amat Levin. Jenny Nordlander tog då över hans jobb.

Vad hon ska göra nu är inte klart, men i slutet av sommaren släpper hon en bok om kvinnor i mediebranschen.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.