Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nöjd med ett längre avtal

Publicerad: 8 April 2010, 08:03

Uppdraget var tydligt. Få SJF att acceptera att anställningsformerna måste underlättas. Och det har man lyckats med anser Björn Svensson, biträdande förbundsdirektör på Medieföretagen.


Han är nöjd med resultatet av förhandlingen med SJF när det gäller TU-avtalet.
   Det följer arbetsmarknaden i stort men sträcker sig lite längre. Och det är bra, för vi har nu några gemensamma åtaganden som ska tas upp i ett antal arbetsgrupper. Vilket kräver att man har tid på sig.

Processen innebar ett väldigt lyssnande och båda parter tog enligt Björn Svensson till sig vad man hävdade från andra sidan av förhandlingsbordet.

En av SJF:s åsikter som man på Medieföretagen tog till gäller behovet av kunskapsutveckling. Och i vilken utsträckning den ska skötas av Fojo på betald arbetstid.
   Vi accepterade att det inte ska ske några förändringar där. Även om våra principiella invändningar kvarstår, säger Björn Svensson.

Björn Svensson har under flera år varit förhandlingschef på TU. Årets diskussioner skedde dock med Medieföretagens hatt på.

Var det lättare eller svårare nu?
   Att gå in i förhandlingar med Medieföretagens breda perspektiv är en förändring. Och det innebar nya kamrater med viktiga erfarenheter. Men om det är lättare eller svårare måste man ha ett längre perspektiv för att kunna svara på.

Nu återstår för Medieföretagen och SJF att landa fyra andra avtal. Tidskrifterna, Etermedia, SRAO och bemanningsavtalet. Den goda ton som genomsyrade samtalen om TU-avtalet hoppas och tror Björn Svensson ska fortsätta.
Men samtidigt är det olika områden med olika problem. Så man ska inte ta ut något i förväg.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.