Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NK ger upp kampen om kuriren.se

Publicerad: 27 April 2007, 11:33

Norrbottens-Kuriren har länge kämpat för att få rätt till domänen kuriren.se som ägs av ett dataföretag i Stockholm. Risken är att tips och känslig information hamnar fel, enligt tidningen. Men efter avslag hos domännamnsstiftelsen ger tidningen upp kampen.


Domänen kuriren.se ägs av företaget MA Data i Stockholm.

– Det är ett bekymmer för oss eftersom vi har kuriren.com och och kuriren.nu och folk är vana att ta kontakt med oss den vägen. Problemet är att meddelare skickar in tips och andra kommentarer i okunskap som sedan hamnar i fel värld, säger Norrbottens-Kurirens tidningschef Sture Bergman.

Stiftelsen för internetinfrastruktur har avslagit Norrbottens-Kurirens ansökan om att få ta över kuriren.se. Tidningen har hävdat att risken för förväxling hotar meddelarfriheten när personer vill lämna förtroliga uppgifter till redaktionen.

Men stiftelsen bedömer att namnet kuriren är allmänt och att företaget MA Data:s verksamhet på kuriren.se inte verkar ha till syfte att utnyttja förväxlingsrisken med Norrbottens-Kurirens domäner.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.