Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NJC del av större journalistcenter

Publicerad: 17 Januari 2007, 13:29

Nordisk Journalistcenter i Århus ingår sedan årsskiftet i Update, som är ett nytt kunskapscenter för journalistisk vidareutbildning. Till hösten 50-årsjubilerar NJC:s två månader långa huvudkurs.


Framtiden för Nordisk Journalistcenter har under flera år varit osäker. Verksamheten drevs tidigare av det nordiska ministerrådet. Sedan 2006 har centrets utbildningar administerats av CFJE, som är en självständig avdelning inom den danska journalisthögskolan. Nu fusioneras CFJE med DJE, som är en institution för fortbildning.

Det nya centret Update förväntas under 2007 omsätta cirka 50 miljoner danska kronor. Cirka 3 000 deltagare från de nordiska länder väntas delta i kurser och utbildningar. Cirka 30 fasta medarbetare kommer att knytas till Update under ledning av Jens Otto Kjær Hansen, chef för CFJE. Steen K Rasmussen ansvarar för NJC:s verksamhet.

NJC:s huvudkurs (10 september till 3 november) firar 50-årsjubileum i år.

Svenska representanter i styrgruppen för NJC:s verksamhet är Stefan Koskinen, Tidningsutgivarna, Anita Vahlberg, Journalistförbundet och Rosemarie Holmström, Fojo.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.