Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nivette Dawod blir första Nils Horner-traineen

Publicerad: 27 november 2014, 06:59

Nivette Dawod på Aftonbladet blir Sveriges Radios första korrespondent-trainee i Nils Horners anda.


Nivette Dawod kommer att ha tjänstledigt från sitt jobb som nyhetsreporter på Aftonbladet under ett år.

Syftet med trainee-tjänsten i Nils Horners anda är att utbilda fler kvalificerade utrikesmedarbetare för framtiden. Traineen får först en grundutbildning på Ekot i Stockholm, och ska sedan resa runt i världen, både tillsammans med andra korrespondenter och på egen hand.

”Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio tar ett samhällsansvar och i det ligger den viktiga utrikesjournalistiken. Vi gör inte detta i första hand för att stärka vår egen verksamhet utan för journalistiken i stort och vi tror att detta är en satsning som Nils skulle ha gillat. Det här är vårt sätt att hedra honom”, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

Nivette Dawod har tidigare arbetat på tidningen Gringo i Malmö och som reporter på Jönköpings-Posten. Hon har en kandidatexamen i freds- och konfliktvetenskap och talar arabiska.

”Jag ser mycket fram emot att få arbeta tillsammans med Nivette Dawod. Hon har ett smittande engagemang för nyhetsarbete och utrikesrapportering. Nivette har också en tydlig vilja att i sin journalistik sätta människors egna berättelser i centrum. Det var Nils Horners signum, att skildra stora skeenden genom att beskriva enskilda människors öden”, säger Ekots tillträdande utrikeschef Ginna Lindberg i pressmeddelandet.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.