Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nioprocentiga lönesänkningar ska klara utgivningen

Publicerad: 21 juli 2009, 05:49

Är det värt att få sämre lön och förmåner mot att jobben finns kvar? På The Boston Globe sa det största facket till slut i går kväll ja till försämringar på 9 procent.


The Boston Globe dominerar sin marknad, men har trots det stora problem. Ägaren, The New York Times-koncernen har räknat med 85 miljoner dollar i förlust i år – om inget görs. Och det har man sagt är inte acceptabelt. Då läggs tidningen ner.

Det ena efter det andra av facken har accepterat besparingar som går ut över lön och förmåner. Det största, The Boston Newspaper Guild, som organiserar 700 medarbetare från såväl redaktion som sälj och administration har sagt nej i tre månader. Förhandlingarna har fortsatt, och i går kväll sa man ja till ett bud som sänker lönekostnaderna med 10 miljoner dollar.

Budet innebär att ersättningarna försämras med ungefär 9 procent. Det omfattar rena lönesänkningar, permitteringar och obetald semester. Utöver det försämringar av sjuk- och pensionsavtal och att 170 äldre medarbetare blir av med sin livstidsanställningsgaranti.

Ägarna har sagt att The Boston Globe är till salu, och att man har flera intressenter. Dock är det inte klart med något köp. Att samtliga fack nu är med på kraftiga besparingar ökar chanserna.

Läs mer hos The Globe.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.