Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nilsson Lindelöfs kraftiga kritik mot media: ”Omänskligt”

Publicerad: 29 mars 2019, 08:42

Foto: Pexels.com

Maja Nilsson Lindelöf riktar skarp kritik mot media för hur rapporteringen kring maken Victor Nilsson Lindelöfs nej till landslaget.


Ämnen i artikeln:

Fotbollskanalen

Svenska herrlandslaget i fotboll vann mot Rumänien och fick oavgjort borta mot Norge när EM-kvalet inleddes. Men backen Victor Nilsson Lindelöf var inte med på planen. Han hade tackat nej till att delta på grund av vad som uppgavs vara ”personliga skäl”. För det fick han utstå hat i sociala medier och tuffa artiklar i pressen om varför han inte ställt upp när landslaget kallat.

Nu riktar hans fru, influeraren Maja Nilsson Lindelöf, kritik mot hur media behandlade frågan.

Tidigare har även Victor Nilsson Lindelöf kommenterat kritiken. I en intervju med Viasat säger han: ”Folk kommer alltid att spekulera i vad som ligger bakom saker och ting. Men vad jag kan inte kan förstå är varför folk inte kan respektera när det är en personlig anledning. För mig är det helt sjukt att man inte bara kan respektera det”.

Paret har precis fått sitt första barn, och anledningen till landslagsnejet var att det uppstått komplikationer vid födseln, skriver Maja Nilsson Lindelöf nu. Något som paret tidigare inte velat gå ut med offentligt.

”Vilken människa i hela världen vill berätta för pressen om att ens bebis inte växer som han ska i magen? Vem vill berätta det för någon som inte är ens närmsta familj?”, skriver hon.

Maja Nilsson Lindelöf menar att bevakningen av makens nej till landslaget den här gången var värre än vanligt. ”Jag brukar inte uttala mig om vad som står och inte i tidningarna, det är en del av vår vardag och vi förstår att det ingår i Victors yrke att bli skriven om, men den här gången gick det från att locka klicks till att bli omänskligt.”

Framför allt riktar hon in sin kritik mot TV4:s Fotbollskanalen.

”Fotbollskanalen publicerar det mer triggande inlägget efter det andra”, skriver hon.

Fotbollskanalen var även först med att rapportera att Victor Nilsson Lindelöfs nej skulle haft ett samband med att hans vän, John Guidetti, petats av landslagsledning. En uppgift som tillbakavisas av paret, som i stället menar att beslutet grundade sig i hälsorisker i samband med förlossningen.

Medievärlden har sökt Fotbollskanalens ansvarige utgivare Erik Westberg, men han hänvisar via presstjänsten till ett blogginlägg som sportjournalisten Olof Lundh skrivit om kritiken.

Där skriver Olof Lundh att han har förståelse för de reaktioner som publiceringarna väckt, men att han håller fast vid den bedömning som gjorts av källorna.

”Journalistik innebär ibland att man publicerar nyheter som inte alla uppskattar och vi är noga med vad vi skriver och inte. Vi är noga med att kolla om det är rykten som sprids för att någon har något att vinna på det. Noga med att försöka bredda bilden, dubbelkolla och kolla igen”, skriver han.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Fotbollskanalen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.