Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nils Funcke Årets avslöjare

Publicerad: 1 December 2006, 11:00

Scoopet som ledde till Laila Freivalds avgång vägde tyngst. I går kväll fick Nils Funcke, chefredaktör på Riksdag & Departement och krönikör i Medievärlden, motta Stora journalistpriset i klassen Årets avslöjare.


Juryns motivering: ”För att han med sin gedigna journalistiska erfarenhet sökte där ingen annan letade och avslöjade en minister som ljög.”

Övriga pristagare:

Årets förnyare: Carl Tofft, Sveriges Television. Musikministeriet

Juryns motivering: ”För ett nyfiket program som i tvära, täta klipp ser samband mellan musikgenrer och drar folkbildande linjer i historien. Musikministeriet förnyar musikjournalistiken med spetsig humor och klar tonträff.”

Årets berättare:
Maciej Zaremba, Dagens Nyheter. ”Den polske rörmokaren” och” Rättvisan och dårarna”

Juryns motivering: ”För att han med sitt täta och ifrågasättande berättande ständigt ger nya insikter i komplexa strukturer i det svenska samhället.”

Lukas Bonniers stora journalistpris:
Cecilia Hagen

Juryns motivering: ”För att hon med språklig finess, aldrig sinande humor och med en raffinerad intervjuteknik i decennier bedrivit en lätt och obönhörligt avslöjande journalistik.”

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.