Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nils Franchell tar över Aftonbladets kommunkation

Publicerad: 24 Augusti 2009, 09:04

Nils Franchell blir ny kommunikationschef på Aftonbladet. Efter omorganisationen ville ledningen ha ännu en person med redaktionell erfarenhet och många år i huset.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Nils Franchell har arbetat som journalist i 30 år, de senaste 22 på Aftonbladet där han varit biträdande redaktionschef, nyhetschef, nattchef och avdelningschef på nyhetsredaktionen, sport- nöjes- och featureredaktionerna. Det var han som startade sportmagasinet S, som bland annat belönades med utmärkelsen Årets tidskrift.

– Jag har gjort nästan allt man kan göra redaktionellt, och nu har tidningen precis genomgått en stor omorganisation, samtidigt som att dt varit en process känns det som en nystart och det känns väldigt bra, för jag kommer att jobba med hela Aftonbladet på ett annat sätt nu.

Man måste tycka om Aftonbladet ganska mycket för att ha ditt jobb?

– Ja, jag tycker ju att det här är den roligaste arbetsplatsen, och alla känner mig här i huset. Det var lite därför jag fick det här erbjudandet. Anna Settman ville ha en person med redaktionell erfarenhet som varit länge på Aftonbladet och känner tidningen själ.

Som kommunikationschef får Nils Franchell ansvaret för affärsområdet Kommunikation och huvudansvaret för Aftonbladets externa och interna information samt för marknad och pr. Han kommer också att ingå i Aftonbladets företagsledning.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.