Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Niklas Orrenius är årets Hedeniuspristagare

Publicerad: 7 november 2018, 07:01

Niklas Orrenius. Foto: Magnus Bergström

Ingemar Hedenius-priset 2018 går till DN-journalisten Niklas Orrenius för "hans fördjupande och modiga reportage i samhällsfrågor".


Ämnen i artikeln:

Niklas OrreniusDagens Nyheter

Niklas Orrenius, journalist på Dagens Nyheter och författare till flera böcker, får ta emot årets Ingemar Hedinus-pris.

Priset delas ut årligen av förbundet Humanisterna och ska gå till en person eller organisation som verkar i filosofen Ingemar Hedenius anda, exempelvis genom kritisk granskning av religion och inhumana föreställningar, som främlingsfientlighet och rasism.

”Niklas Orrenius förmåga att belysa dessa frågor och att förmedla andras röster i en föränderlig samtid beväpnar läsaren sinnen med andra bilder än förförståelsens”, säger Humanisternas ordförande Anna Bergström i ett pressmeddelande.

I juryns motivering lyfts särskilt hur Niklas Orrenius använder berättandet för att öka förståelsen ”för människor som delvis lever under andra omständigheter än majoritetsbefolkningen och därigenom skapar han klarhet i komplexa frågor.”

Prisceremonin hålls lördagen den 17 november på Medelhavsmuseet i Stockholm.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News