Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Niklas Ekdal slutar som redaktör på DN

Publicerad: 12 Augusti 2008, 12:43

Klockan ett på tisdagseftermiddagen mejlade Niklas Ekdal till sina kollegor på Dagens Nyheter att han lämnar jobbet som politiska redaktör och chef för ledarredaktionen. (Uppdaterad)


Efter närmare 5 000 ledare kände han att det fick vara nog. Fem år på Expressens och åtta på Dagens Nyheters ledarredaktion kändes tillräckligt.

– Nu har jag fyllt kvoten, säger Niklas Ekdal.

Beslutet har legat i luften ett tag men att han skulle ta steget i dag bestämde sig Niklas Ekdal för så sent som i går kväll.

Fortfarande är det väldigt roligt anser han och ska därför fortsätta medverka i tidningen men det är ännu inte klart under vilka former.

Anledningen till att han slutar är att han vill ”prova andra format”. Det innebär bland annat TV och böcker. I oktober  kommer hans romandebut ”I döden dina män”, en thriller som tar upp de nationella trauman som Sverige drabbats av de senaste 20 åren. I vinter kommer en utrikespolitiska essä från honom.

– Båda är i högsta grad en förlängning av det jag gjort på ledarsidorna. Men de har också gjort att jag verkligen känner för att pröva andra former. Det ska bli kul att inte längre behöva tänka i bara 3 000 tecken.

Niklas Ekdal har varit nästan åtta år på Dagens Nyheter som politisk redaktör och ledarskribent.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.