Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nicolas Sarkozy anser sig missgynnad av medierna

Publicerad: 13 Maj 2008, 10:26

Frankrike president Nicolas Sarkozy har anklagat AFP och ytterligare fyra medier för att missgynna honom, uppger Reuters.


Anledningen är att presidenten tycker att mediebevakningen av en rättegång som gick emot hans tidigare rival, socialisten Segolene Royal, inte var tillräckligt omfattande.

AFP å sin sida har sagt att det är nyhetsbyrån och inte presidenten som avgör vad som är nyheter och därmed värt att publicera.

Presidenten är inte den ende i sitt parti som har kritiserat den franska nyhetsbyrån liksom andra medier i landet. Samtidigt har de franska socialisterna anklagat regerande UMP för att terrorisera medierna.

Presidentens anklagelser kommer en tid då hans opinionssiffror är rekordlåga på grund av den ekonomiska situationen i landet. Om detta har medierna rapporterat.

Nicolas Sarkozy uppge ha nära och vänskapliga förbindelser med ledarna för flera stora mediehus och några kritiker har anklagat honom för att försöka blanda sig i den redaktionella bevakningen, något som han själv förnekat.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.