Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Newsquest låter läsarna skriva artiklarna

Publicerad: 5 December 2016, 09:17

Newsquest uppmanar läsarna av deras titlar i södra London att själva skriva och publicera nyheter online, som en del av ett förenklingsarbete av nyhetsdelnings-processen. Det brittiska journalistförbundet, National Union of Journalists, kallar tilltaget för en "förolämpning" mot läsarna.


Newsquest, som ger ut regionala och lokal tidningar i England, har den senaste tiden drabbats av omfattande redaktionella nedskärningar vilka bland annat resulterat i att titlar i södra London inte längre har någon sportdesk.

Nu ber Newsquest läsarna att bidra med artiklar till titlarnas Newsquests hemsida – och även i viss utsträckning till tidningen, rapporterar Brittiska Press Gazette. Bland annat efterfrågas sportmaterial.

I en kolumn uppmanar redaktören Andy Parkes läsarna att skriva sina artiklar så nyhetsmässigt som möjligt och därefter mejla dem till redaktionen. Vidare står att artikeln ska innehålla detaljerade uppgifter om vad, vem, var och när samt bifogade bilder. Enligt Newsquest är uppmaningen ett sätt att ”förenkla nyhetsdelnings-processen”.

Det brittiska journalistförbundet, National Union of Journalists, anser dock att uppmaningen är en förolämpning mot läsarna:

”Om Newsquest tror att detta kan ersätta erfarna journalister, vilka förstår medielagar och har kunskap kring hur man med bidrag från läsarna kan sätta ihop en nyhet och producera en kvalitetsprodukt, så måste bolaget vara mycket dumt och desperat”, säger Andy Smith, verkställande ledamot.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.