Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Newsmill stänger kommentarsfälten

Publicerad: 12 September 2012, 06:37

Debattsajten Newsmill sällar sig till sajterna som tvingas stänga kommentarsfälten.


Ämnen i artikeln:

Newsmill

”När artikelkommentarerna är som bäst lyfter de debatten med andra perspektiv, ny kunskap och korrigeringar av fel. Dessvärre har de ofta även varit en plats för personpåhopp, hat och rena hot”, skriver redaktionschef Sakine Madon och redaktör Patrik Kronqvist i en artikel på den egna sajten.

Newsmill vill verka för en fri debatt, fortsätter de, men potentiella skribenter har avskräckts av tonen under artiklarna och dragit sig för att medverka: ”På så sätt har våra öppna kommentarsfält paradoxalt nog lett till att den fria debatten blivit mindre fri.”

Men beslutet är inte skrivet i sten och redaktionen utesluter inte möjligheten att kommentarsfälten kan öppnas igen.

Kommentatorerna under Madon och Kronqvists artikel är besvikna. Ett ”drastiskt och demokratifrånvänt beslut”, menar användaren Birgitta Rudenius. Signaturen Init tycker att artiklar utan kommentarer känns som ”helt ensidig propaganda”. ”Norge är inte alls den sista kommuniststaten”, tror en annan.

Läsarkontakt eller klotterplank?

Spiken i kommentarskistan?

Ämnen i artikeln:

Newsmill

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.