Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

News55 startar ekonomisajten E55

Publicerad: 21 september 2017, 06:49

Artur Ringart och Fredrik Lundberg, grundare av News55. Foto: Press

Seniorsajtens nya ekonomisatsning – lanserar nyhetssajt med information och vägledning inom ekonomi, sparande och pension. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

News55

Nyhetssajten News55, som vänder sig personer som är 55 år eller äldre, startar en ekonomisajt. Bakom satsningen står grundarna Artur Ringart och Fredrik Lundberg. Med sig har dem den erfarna ekonomijournalisten Karolina Palutko Macéus.

– I jakten på yngre läsare har de som är lite äldre glömts bort. De vill vi fånga upp. De är aktiva, nyfikna och intresserade av ekonomi. Den här målgruppen står för en majoritet av svensk förmögenhet men befinner sig ofta i ett informationsunderläge när det kommer till ekonomifrågor. Det vill vi ändra på, säger Karolina Palutko Macéus i ett mejl till Medievärlden.

Karolina Palutko Macéus har en bakgrund på Dagens industri, TV4Nyheterna, Affärsvärlden och Svenska Dagbladet. Nu ser hon fram emot att komma till News55 och lansera den nya ekonomisajten.

– Vi kommer utbilda de som vill bli utbildade och ge läsarna relevanta ekonominyheter. Vi ska förklara sammanhang, komma med bra nyheter och vara den självklara ekonomisajten för människor. Läsarna ska känna att vi står på spararnas sida.

I samband med ekonomisatsningen ska News55 och Karolina Palutko Macéus ingå ett avtal om att hon ska bli en del av News55 både redaktionellt och ägarmässigt.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

News55

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev