Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

News55:s markering mot nazisterna

Publicerad: 24 Augusti 2018, 05:03

De anti-nazistiska texterna är skrivna av Artur Ringart, Marianne Rundström, Jan Scherman, Kattis Ahlström, Pia Erlandsson och Lena Adelsohn Liljeroth.

Med anledning av nazistiska Nordiska motståndsrörelsens (NMR) demonstration i Stockholm nu på lördag använder seniorsajten News55 sin plattform för att ta avstånd från nazismen.


Ämnen i artikeln:

News55

I morgon lördag ska den nazistiska organisationen NMR demonstrera på Kungsholmen i Stockholm. Detta har fått nyhetssajten News55, som vänder sig till personer som är 55 år eller äldre, att under lördagen ägna hela sin digitala etta åt texter som tar avstånd från den antidemokratiska och auktoritära ideologin. Texterna har författats av Artur Ringart, Marianne Rundström, Jan Scherman, Kattis Ahlström, Pia Erlandsson och Lena Adelsohn Liljeroth.

Dessutom kommer lördagens nyhetsbrev, som går ut till 50 000 prenumeranter, att bestå av krönikor med ett anti-nazistiskt budskap.

”Vi på News55 står för den erfarenhet som åren har gett oss. Därför vill vi ge följande budskap till alla svenskar. Glöm inte: Nazisterna tog makten i Tyskland med demokratiska medel. Sedan avskaffade de den”, säger Artur Ringart, vars föräldrar fått erfara nazismen:

”Bägge mina föräldrar fick på ett mycket konkret sätt uppleva nazismen. De var fångar i förintelselägret Auschwitz men överlevde mirakulöst. Den historielöshet som härskar nu är skrämmande när stora delar av samhället verkar betrakta nazister som vilken politisk rörelse som helst”, säger Artur Ringart.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

News55

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.