Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Neurath om att lämna SvD

Publicerad: 10 Maj 2017, 05:59

Carolina Neurath. Foto: Anna-Lena Ahlström

Svenska Dagbladets prisade näringslivsreporter går till SVT för att programleda SVT Nyheters nya morgonprogram Morgonstudion. "Jag har skrivit mycket och länge om finansbranschen så jag kände att jag behöver bredda mig även utanför näringslivet", säger Carolina Neurath.


Ämnen i artikeln:

SVTTV4Svenska DagbladetCarolina NeurathSvDSvD Näringsliv

Carolina Neurath har bevakat finansbranschen och näringslivet i nära ett decennium. Till SvD Näringsliv kom hon sommaren 2009. Nu lämnar hon SvD för att programleda SVT Nyheters nya morgonprogram Morgonstudion.

– Det känns jättespännande, även om det såklart är blandade känslor. Det känns sorgligt att lämna SvD, där jag varit större delen av mitt vuxna liv. Samtidigt är det oerhört roligt och spännande med något nytt. Det här var ett jobb som jag inte kunde tacka nej till.

Hur gick tankarna inför beslutet?

– Jag har skrivit mycket och länge om finansbranschen så jag kände att jag behöver bredda mig även utanför näringslivet. Som person är jag väldigt intresserad av nyheter i stort. Att jag började specialisera mig som ekonomijournalist var mycket för att jag hittade ett område där jag kunde utvecklas, men nu ska det bli väldigt roligt att ta mig an alla sorters nyheter.

Morgonstudion drar igång i slutet av augusti och ska vara ett direktsänt nyhetsprogram där allt ifrån tunga utrikesnyheter till mer lättsamma ämnen får plats. Carolina Neurath har tidigare gjort en del tv på SvD, men inte några direktsända program.

– Det blir första gången jag leder ett direktsänt program, men jag har tidigare medverkat i både SVT och TV4:s morgonprogram. Just att det är direktsänt har jag inget problem med, utan det ser jag som spännande. Men det är klart att det kommer att bli en utmaning.

2010 fick Carolina Neurath och kollegan Jacob Bursell ta emot en Guldspade för sin granskning av revisionsbranschen. Och 2012 tilldelades hon och fem SvD-kollegor Stora Journalistpriset i kategorin Årets Förnyare för sitt arbete med räntekartan.

Hon har också författat böckerna Gränslösa (Piratförlaget, 2017), Fartblinda, (Piratförlaget, 2016), De svenska riskkapitalisterna (Norstedts, 2014) och Den stora bankhärvan (Norstedts, 2011).

Läs gärna Medievärldens personporträtt av Carolina Neurath här.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.