Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Népszabadság bygger ny redaktion

Publicerad: 12 Oktober 2016, 06:07

Nu berättar chefredaktören för Ungerns största dagstidning, vars verksamhet plötsligt stoppades i lördags, att man planerar att starta en ny redaktion.


Medievärlden har tidigare rapporterat att all verksamhet på ungerska Népszabadság stoppades i helgen. Redaktionens e-post, artikelarkiv och tidningens sajt stängdes ned. Det enda som ännu fungerar är tidningen Facebook-sida.

Tidningens ägare, Mediaworks, hävdar att skälet är att tidningen dragits med förlust. Men den förklaringen tillbakavisas av journalister och aktivister, som menar att nedstängningen är ett sätt att tysta en oppositionstidning – som ofta granskat den ungerska regeringen och premiärminister Viktor Orbáns nära krets. Också EU uttryckte i går sin oro över händelsen.

P1 Kultur/Kulturnytt har pratat med tidningens chefredaktör Marton Gergely. Han och redaktionen på Népszabadság hoppas att tidningen ska kunna finnas kvar även i fortsättningen, men hur eller under vilket namn vet han inte:

”Vi håller på att bygga upp en ny redaktion och fundera på vad vi ska göra för att kunna komma ut igen.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.