Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nedläggningen av TV4:s lokal-tv klubbad

Publicerad: 24 April 2014, 07:03

Igår tog TV4:s styrelse beslutet att lägga ner TV4:s lokala nyhetssändningar. Nedläggningen kan dock hota TV4:s tillåtna reklamtid.


Ämnen i artikeln:

TV4

Nu inleds MBL-förhandlingar med facket.

Nedläggningen kan dock hota TV4:s tillåtna reklamtid, något som miljöpartiet flaggat för. Myndigheten för radio och tv utreder just nu effekterna av att den tillåtna reklamtiden ökade från 8 till 12 minuter, och myndigheten kan komma att rekommendera att reklamtiden återgår till 8 minuter när den lokala nyhetsbevakningen läggs ner, skriver Aftonbladet.

”Det skulle slå oerhört mot TV4 och jag har svårt att se det logiska i att straffa den spelare som tydligt skiljer sig i ansvarstagande vad gäller omfattande satsningar på nyheter och samhällsbevakning jämfört med andra kommersiella aktörer”, säger TV4:s vd Casten Almqvist till Aftonbladet.

Om det händer utesluter han inte att TV4 kan lämna Sverige.

”Jag kan inte lova någonting i den här föränderliga och dramatiska medieutvecklingen men jag har inga andra planer än att vi ska fortsätta vara ett svenskt bolag”.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.