Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nazistparti slog till mot Östran

Publicerad: 25 November 2013, 07:10

Östran i Kalmar samt ett antal andra tidningar runt om i landet har blivit utsatt för en aktion av ett nazistparti under natten till måndagen. Händelserna ska polisanmälas. UPPDATERAD


Aktionen mot Kalmar liknar den som bland annat Dalarnas Tidningar och Värnamo Nyheter utsattes för. Blågula band samt ett anslag Stopp, Denna byggnad har blivit förseglad av blågula band på grund av den svenskfientliga propaganda som sprids härifrån framför ingången.

Som avsändare stod ett nynazistiskt parti.

Östran kommer att polisanmäla händelsen.

Det kommer också Norra Skåne att göra:

Det är oacceptabelt att försöka påverka tidningen och dess journalistiska uppdrag, eller försöka förhindra folk att komma i kontakt med redaktionen, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk, ansvarig utgivare för Norra Skåne till den egna tidningen.

Gunilla Kindstrand, chefredaktör på Hudiksvalls Tidning ska också göra det:

Det kan tyckas vara oförargliga demonstrationer, men de berättar tydligt om vilket sorts samhälle de här krafterna vill ha: ingen öppen debatt, inga granskningar, inget offentligt samtal om det gemensamma, säger hon till den egna tidningen.

Anledningen till varför de utsattes tror Gunilla Kindstrand beror på den granskning tidningen gjorde förra veckan av Sverigedemokraternas nätbeteende.

DT polisanmäler nazistaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.