Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Naturmorgon får ny programledare

Publicerad: 24 november 2016, 12:41

Naturmorgons samtliga programledare: Joacim Lindwall, Mats Ottosson (fr o m december), Jenny Berntson Djurvall, Lisa Henkow. Foto: Martina Wärenfeldt

Naturjournalisten och författaren Mats Ottosson är P1 Naturmorgons nya röst.


Ämnen i artikeln:

P1

”Det här är mitt drömjobb. Det känns som att jag, utan att veta om det, har förberett mig för det här jättelänge”, säger Mats Ottosson, som gör sitt första program den 3 december.

Genom åren har Mats Ottosson skildrat naturen som frilansjournalist och författare. Fågeldagboken, Upplev Sverige, Till träden och Lugn av naturen och Kor – en kärlekshistoria, är alla exempel på böcker han skrivit.

Det nya programledaruppdraget, som han delar med Jenny Berntson Djurvall, Lisa Henkow och Joacim Lindwall, ger honom möjlighet att kombinera sina intressen för språk och natur. Och förhoppningen är att han ska förmedla är inspiration och fascination till lyssnarna för naturen.

”Jag vill ge en påminnelse om att vi inte är ensamma på den här planeten. Att inte uppmärksamma de andra livsformerna måste kännas så ensamt. Världen är större! I förlängningen handlar det också om en förhoppning om att vi kan känna ödmjukhet. Det är inte bara vårt jordklot”, säger Mats Ottosson i ett pressmeddelande.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

P1

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev