Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nattlig livebevakning gav trafikrekord

Publicerad: 3 Februari 2015, 09:17

Norrbottens-Kuriren livebevakade branden på Ferruform under natten mot måndagen. Det gav trafikrekord och ett kvitto på att digitaliseringen lyckats.


Ämnen i artikeln:

Norrbottens-Kuriren

Norrbottens-Kuriren har jobbat med digitalt fokus och fått upp trafiksiffrorna kontinuerligt, vilket Medievärlden Premium rapporterat om.

När branden rasade på Ferruforms anläggning i Luleå livevakade tidningen hela natten mot måndagen. Mellan 02 och 07 lade Norrbottens-Kuriren ut 15 – 20 material: texter, bildsnurror med fotografier och video, liverapportering via Scribble och tv-inslag med reporter som kommenterade på plats.

Med brandbevakningen föll allt på plats, det var en stor nyhetsgrej, mitt i natten, ingen arbetsledning på plats, och alla gör bara helt rätt saker. Man blir glad som chefredaktör, när allt blir så bra under en så fel del av dygnet, säger tidningens chefredaktör Mats Ehnbom.

Dessutom hade tidningen lite tur. Efter helgens snöoväder var en fotograf ute för att följa tidningsbudens kamp för att dela ut tidningarna till hushållen. En kvällsjobbande sportchef och en webbredaktör som kollade Superbowl var också snabbt i jobb. Totalt hade Kuriren sex personer som jobbade med branden under natten.

När nyhetscheferna kom på morgonen låg allt redan färdigt. I den gamla världen hade arbetet börjat då. Men det gör också papperstidningen mycket bättre, för då måste vi ta nästa steg där och föra in nya perspektiv.

På natten är det egentligen NTM:s gemensamma nattredaktion som sköter bevakningen.

Den rutinen fungerade också. Nyhetschefen där ringde och larmade oss vid halv två. Hade inte personer varit igång redan hade vi naturligtvis tagit oss ut ändå.

Norrbottens-Kuriren hade 321 000 sidvisningar under måndagsdygnet, vilket är nytt rekord. Tillsammans hade Norrbottenstidningarna NSD och Norrbottens-Kuriren 685 000 sidvisningar under dygnet.

Hur hanterade ni betalmodellen?

Vid den här typen av händelser blir betalmodellen underordnad. Det fanns ett stort allmänintresse, det var farlig rök och allmänheten behövde få kännedom om vad som hände.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Norrbottens-Kuriren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.